2010. március 31., szerda

A hónap képe / The picture of the month

A március a virágoké és a békáké volt. A hónap képének azért választottam a barna varangyot bemutató fotót, mert az első olyan próbálkozásom volt, hogy bementem a békák után a vízbe. A víz az ő lételemük, és én úgy akartam képet készíteni róluk, hogy kicsit közöttük lehessek. Mivel még nincs strand szezon, ezért fürdő ruha helyett mellcsizmát rántottam, és belemásztam az egyébként nem olyan mély, de annál hidegebb vízbe. Próbáltam úgy elhelyezkedni, hogy egy szemmagasságba kerüljünk. Szerencsére a párzási időszakban a varangyok nem valami félősek, így még válogathattam is a fotóalanyok között. Az egyik hím, aki nem talált épp szabadon úszkáló nőstényt, engem vett célba. Határozott ugrásokkal, szerelemittasan közeledett felém. Gondolom elhatározta, hogy megszerzi magának ezt a hatalmas nőstényt. Úgy kellett félretessékelnem, mert nagy igyekezetében a fényképezőt is összefröcskölte. Láthatóan nem értette a dolgot, mert végig szemmel tartott.

A kép Pentax ist Ds vázzal, Sigma 70-300 optikával, f5,6, 1/350, ISO 200, rekesz előválasztás, manuál fókusz beállításokkal, állvány segítségével készült.
Szerencsére sikerült megúsznom, hogy a víz túlcsorduljon a gumiperemen, így a végén szárazon kerültem ki a vizes kalandból.

In march was the picture of the month the "Face to face". I tried first from the water to take a photo of a frog. Who was an especially brave frog tried to jump onto me. While I was there, kept his eyes on me.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése