2010. március 20., szombat

Hóvirágok erdeje / The forest of snowdrops

Az erdő sarkán leparkolok az autóval. Kiszállva a kellemes tavaszi napsütésben jól esik nyújtózni. A szélső fán citromsármány énekel, kicsit beljebb zöldike "zsíroz". Az ösvény melletti hóvirág csokor eszembe juttatja a tavalyi élményt, ami miatt most fényképezővel felfegyverkezve érkeztem. Megyek is befelé az erdőbe. A fiatalost elhagyva az öreg fák alatt a tavalyi csodálatos látvány fogad. Gyönyörű virágszőnyeg borítja a talajt. Milliónyi apró fehér virágfejecske bólogat az enyhe szélben. Hóvirágok tengere terül el a lábam előtt. A látvány nem mindennapi. Próbálom a megfelelő helyet megtalálni, hogy valamit vissza tudjak adni a fényképen. Némi próbálkozás után fogást találok a virágrengetegen.

És készül egy-két közeli kép is.

Egy évre szóló látványt kell elraktározni. Mire újra nyílni fognak ezek a szép virágok. Odúja előtt éneklő seregély, és az erdő mélyén már fiókáit nevelő holló pár búcsúztat . Szép volt.

I was in a beautiful forest in the beautiful spring time. Millions of snowdrops flourished under the trees. The sea of flowers was a fantastic sight.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése