2015. június 24., szerda

Lendületben

A cigányréce jelenléte a les körül nagyon ígéretessé tette a tutajos fotózást. Ezért a legutóbbi mozgalmas délutáni lest nagyon hamar követte egy hajnali is. A nyárnak ebben a szakában a mindennapi teendők elé is beilleszthető egy hajnali fényképezés. Mivel megvolt a lendület, én is így tettem. Sajnos ez a hajnal nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, nem lubickoltak cigányrécék a les előtt. De azért volt más. Például tőkés récék.
http://volgyisandor.extra.hu/node/2372
Főként a növényzet között úszkáltak, de egyik-másik szépen megmutatta magát.
http://volgyisandor.extra.hu/node/2379
Sőt többször volt olyan helyzet, amikor annyira közel voltak, hogy nem tudtam élességet állítani. Ez 1,5 m-nél kisebb távolságot jelent. Jó hangulatúvá tették a hajnalt. Folyton hápogtak és matattak a víz alatt, karnyújtásnyira tőlem. A kócsag is megjelent megint.
http://volgyisandor.extra.hu/node/2373
Volt tollászkodás,
http://volgyisandor.extra.hu/node/2374
és rengeteg halászó mozdulat is. Sajnos a halfogás pillanatai mind bemozdultak lettek. Egész reggel vastag felhők takarták el a napot. Így most nem tudtam mozgalmas képeket készíteni.
http://volgyisandor.extra.hu/node/2375
http://volgyisandor.extra.hu/node/2376
De rá kellett jönnöm, hogy a kócsag hatalmas figura. Olyan pózokat, mozdulatokat láttam tőle, amitől mosolyognom kellett. :)  
http://volgyisandor.extra.hu/node/2377
http://volgyisandor.extra.hu/node/2378
A reggel említésre méltó része azzal zárult, hogy a kócsag ismét besétált közvetlenül a les mellé. Ilyenkor a látvány nagyjából az amit a következő kép is mutat. Nem egy mindennapi helyzet, az már biztos. :)
http://volgyisandor.extra.hu/node/2380

2 megjegyzés:

  1. szia Sanyi!
    gratulálok az úszóleses akcióidhoz, kiváló képek születtek! az elején kíváncsi voltam, hogy fog ez menni, egyik ismerősöm komolyan rosszul lett és elájult egy ilyen fóliasátorban. a példádon felbuzdulva biztos, hogy ki fogom ezt egyszer próbálni (de nem fekete fóliával)!
    csak így tovább!!! - az "itt vagy?" az eddigi kedvenc
    üdv lotár

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lotár!

      A következő fejlesztés a fóliacsere lesz valami más ponyvára. :)
      Mindenképpen ajánlom! Csak képzeld el a helyzetet, amikor a kócsag karnyújtásnyira tőled sétál el. Fantasztikus érzés!

      Törlés