2011. június 26., vasárnap

Odútelep / Nesting box settlement

Újabb ellenőrzésre érkeztem az odútelephez. Az elsődleges cél most a takarítás volt. A 11-es odút akartam az elhasznált fészekanyagtól megszabadítani, hogy a paraziták ne tobzódjanak tovább. Természetesen azért az összes odút megnéztem, biztos ami biztos. Még jó, hogy így tettem. A 8-as tetejének levételekor ijedt szemek néztek rám vissza. 7 már teljesen kifejlődött széncinege fióka lapult az odú aljában. Egy kései költés sikeres eredménye. Gyors fotó készült róluk, és már raknom is kellett vissza a helyére az odút, mert anyuka észrevett, és a közelben kiabált rám. Ezzel a fészekaljjal 17-re emelkedett az odútelepről kirepült fiókák száma.


Came the next check at the nesting box settlement. The main goal was now the cleaning. Dispose of the old nest material must be taken out of nesting box. Of course I checked all of the nesting boxes. It was the luck. In the 8 nesting box found I great tit nestlings. The result of a later breeding.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Szerkesző!

    Én a kelemenpictures.wordpress.com-tól vagyok és szeretném felhívni a figyelmedet a paw-puppies.szunyi.com fotópályázatára! A pályázatot együtt rendezzük. A szervezésben benne van még a cute-dogs.szunyi.com is.
    Lenne esélyed. :)
    Bővebb infók:
    http://kelemenpictures.wordpress.com/extrak/versenyek/nyari-hangulat/
    Remélem felkeltettem az érdeklődésed. Ha van kedved jelentkezz.
    Üdv:
    KD

    VálaszTörlés