2011. április 1., péntek

A hónap képe / The picture of the month

A március elején betörő hideg hozott még annyi havat és fagyot, hogy a madáretetőnél lehetőség nyílt egy utolsó fotózásra. A márciusi hónap képe is ez alkalommal készült. Az etetős szezon végére odaszokott sárgafejű királykák akkor már mindennapos vendégek voltak. Sokszor 2-3 példány is keresgélt leginkább a földön, az etető alatt, de amikor kevés madár volt az etetőtálcán, akkor oda is fel-felröppentek. Jó lehetőséget adva ezzel arra, hogy készítsek róluk néhány képet. Igazán nagy kihívás volt fotózni ezeket a gyors és apró madarakat, és igazi madarászélmény volt, amikor a leskunyhót is átvizsgáló királyka bekukucskált az üvegen keresztül, és tudtán kívül alig 10 cm-ről nézett a szemembe.

A kép Pentax ist Ds vázzal, Sigma 70-300 mm 1/4-5.6 DG Macro objektívvel, f:6/7, 1/90, ISO 400 beállításokkal, állvány segítségével készült.

The picture of the March month made I on the feeder. At the end of the season got used the goldcrest. I had more opportunities in order for me to prepare a good picture from them. Taking a photo of this fast and tiny bird was a big challenge. I enjoyed this encounter very much. A real experience is left over.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése