2011. február 7., hétfő

Itt a február / Here is the February

Csak úgy repül az idő! Már februárt írunk. A Mecsekben itt-ott már bújik az illatos hunyor, és ez is azt jelzi, hogy nem sok van hátra az etetős szezonból. Gondoltam, hogy bele is húzok, de az ölyves projekt nem úgy alakul, ahogy szeretném. A hétvégére megint megérkezett az enyhülés, és én izzadva gubbasztottam a meleg lessátorban. Persze az ölyveim is élvezték a napsütést, de nem előttem a beszállófán, hanem az erdőszéli fákon süttették magukat naphosszat. Így hát az ölyves kollekció nehezen akar bővülni. Azért nem teltek eseménytelenül a leskelődések. Állandó fotóalanyaim lettek a tengelicek. Sokszor 10-en, 15-en is zsizsegnek a földre kiszórt napraforgón.

Az erdei etetőnél változatlan a helyzet. Habár két fővel bővült a madárcsapat. Két szajkó jár be rendszeresen. Nagy lendülettel jönnek mindig, és azonnal elfoglalják az etetőtálcát.


Az érkezésük okozta riadalom hamar elmúlik, és a cinege csapat is gyorsan megnyugszik. Búbos barátom is előkerül menetrendszerűen, hogy csemegézzen egy kicsit a zsiradékból.


Here is the February, and the early flowers are starting to coming out. Little time is back up from the feeder season. I did not manage to get with the buzzards more forward unfortunately. The buzzard's photo collection was not expanded. I am not bored in the hide fortunately. The goldfinches amused me. There is new guests at the sylvan feeder. Two jay flew into me. After they flew away arrived the crested tit.

2 megjegyzés:

  1. Szokás szerint csodaszép madarkak, csudás fényekkel és színekkel, ahogy mar megszoktam, Gratula.

    VálaszTörlés