2011. február 27., vasárnap

A hónap képe / The picture of the month

Az etetős szezon végének közeledtével megjelentek a pintyek is a madáretetőnél. Igaz nem olyan nagy számban, de egy kis színt visznek legalább a sok szén- és kék cinege közé. 10-15 zöldike és néhány fenyőpinty lepi meg időnként a napraforgót. A hónap képét is a róluk készült fotók közül választottam. Bár a beszállóágakat nem túl gyakran használják, előfordul azért, hogy a hirtelen helyet nem találó madár pár másodpercig ezekre ül, amíg nem lát szabad landoló felületet a szotyi mellett. Ilyenkor nyílik lehetőség pár kép készítésére. Nem is volt más dolgom, mint megvárni, amíg egy szép hím zöldike is így tesz. Leszállt, rám nézett, megvárta míg exponálok, és már le is huppant a többiek közé.

A kép Pentax ist Ds vázzal, Sigma 70-300 mm 1/4-5.6 DG Macro optikával, állványról, f5,6 1/60, ISO 400 beállításokkal készült.

The end of the bird feeding approaches. The finches arrived now only after all. 10-15 european greenfinch and some brambling come to eat. The setup are used rarely, only if there is not just free place on the feeder. I can photography only in this moments.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése