2015. február 6., péntek

Röpképes próbálkozások

Beégett az agyamba egy fotó, amit szeretnék elkészíteni. Eddig nem sikerült. :) Próbálom a madarak röptét lekövetni, de ez nem is annyira egyszerű, legalábbis nekem. Van úgy, hogy én vagyok lassú, van úgy, hogy az autofókusz. :) Legtöbbször már azon kapom magam, hogy a madár már a beülőn ül, én meg megint elszúrtam a beszállás pillanatát.
http://volgyisandor.extra.hu/node/2074
Ez van, na. Én igyekszem minden alkalommal. Persze a már előttem lévő madár mozdulatait könnyebb kiszámítani, mint elkapni egy váratlanan pillanatot. Több egyed alkalmazza azt a módszert, hogy először landol a fán, majd pár perc nézelődés után leugrik a földre. Ezeket a helyzeteket azért nagyobb hatásfokkal tudom kihasználni.
http://volgyisandor.extra.hu/node/2075
A másik könnyebben kihasználható helyzet, amikor a földről startolnak. Ez még akár jó eredményt is adhatna, ha sikerülne a madarat a kép keretein belül tartani,
http://volgyisandor.extra.hu/node/2076
vagy ha a madár jó irányba repülne, és nem a hátsó felét mutatná a les irányába.
http://volgyisandor.extra.hu/node/2077
Persze, az is igaz, hogy soha nem készítettem még ennyi röpképet, mint az elmúlt két hónapban, és minden fotózásról újabb élményekkel térhetek haza. De az elképzelt fotó utáni vágy újabb és újabb lesre sarkall. Főleg úgy, hogy az elképzelt jelenetet már viszontláthattam az LCD-n, csak hát életlenül. Úgyhogy a lehetőség maximálisan benne van a helyzetben, s mint tudjuk, nincs két egyforma nap, tehát új nap, új remény. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése