2013. március 13., szerda

Kora tavaszi történések

A március eleje legtöbbször a téli lesek bontásával, a madáritató helyrepofozásával, az év közbeni projektek előkészítésével szokott telni. Ez ebben az évben sem történt másként. Volt dolgom bőven, mert új feladatom is adódott. Az internetnek köszönhetően az utóbbi években számos olyan ismerősre tettem szert, akik hasonló gondolkodásúak, mint én. Így történt, hogy a jószerencse, és a közös fotós hobbi összehozott Bánhelyi Józsival. Józsi egyszer azzal keresett meg, hogy megtámogatna néhány madárodúval. Szívesen vettem a felajánlást, mert odúból mindig szűkében vagyok. A dolog vége az lett, hogy Józsi február végén meglátogatott egy megrakott autónyi odúval, amiért ez úton is ezer köszönet! Ennek köszönhetően elkezdhettem tervezni. Első körben a búbos cinegés odútelep kibővült. Idén tavasszal már húsz odú várja a fészkelni vágyó cinegéket. Ráadásul idén létre jöhet a második cinegés odútelep is, egy hasonló élőhelyen, szintén a Ny-Mecsekben.
Másodszor megnövekedett az esélyem, hogy végre valahára búbos bankát is fotózzak. Józsi segítségével hétre nőtt a bankák számára kihelyezett odúk száma.
Aztán lépéseket tettem, hogy közelebbi ismeretséget kössek a füleskuvikokkal is. Négy odú került ki a számukra megfelelő élőhelyre.
A nagy munka közben azért néha elcsábultam, mert a tavasz rohamléptekkel halad. Már a csillagvirágok is nyílnak a Mecsek völgyeiben.

2 megjegyzés:

 1. Remélem, sikeresek lesznek az odúkihelyezések és sok-sok képpel hálálják meg a madarak a gondoskodást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Gábor!
   A próféta szóljon belőled! :)

   Törlés