2011. május 1., vasárnap

A hónap képe / The picture of the month

Az áprilisi fotózások legemlékezetesebbje a házi rozsdafarkúval való találkozás volt. Megtervezett, tudatos képek készültek, melyek annak köszönhetők, hogy a madár hangját lejátszva sikerült a megfelelő helyre csalnom egyiküket. A módszer végtelenül egyszerű. A revírben felállított lessátor elé 2-2,5 m-re beszállókat raktam. Ezekhez erősítettem a telefonomat, amiből a rozsdafarkú hangját játszottam le. A madár a hang forrását keresve egyre közelebb jött, többször használva az általam készített setup-ot. A környéken éppen nyíló vérehulló fecskefű adta az ötletet, hogy a képen ne csak a madár, hanem a virág is szerepeljen. Így született meg az a kép, ami ötvözi gyerekkori élményeimet, a szőlőkaróról vadászgató rozsdafarkúakat, és a környezet hangulatát, ami szintén nagyon kedves számomra.

A kép Pentax ist Ds vázzal, Sigma 70-300 mm 1/4-5.6 DG Macro optikával, f:4,5, 1/20, ISO 400 beállításokkal, állványról készült.


In April is the picture of the month the black redstart. From more viewpoints interesting the picture. I used during the photography the bird's song as a bait. Thus managed to lure to the setup. My childhood experience appears on the picture, from the redstart hunting on the vine pole. And the blooming flowers in my parents' garden receive a role. The result is very kind for me, because I myself am included in this picture.

3 megjegyzés:

  1. A képeid fantasztikusak :)
    Én is éppen azon gondolkozom,hogy hanggal csalogassam az őszapókat a tavunkhoz. Annyira gyorsan elröppenek, mire észbe kapok a fényképezőgépemmel.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Andi!
    Köszönöm szépen, és jó próbálkozást!

    VálaszTörlés